Mindful wandelingen

Wat is een mindfulness wandeling?

Mindful wandelen staat ook wel bekend als ‘bosbaden’ of ‘shinrin-yoku’ zoals het in Japan wordt genoemd. Hierbij wandel je bewust en langzaam door de natuur. Het is een meditatieve wandeling die je stress verlaagt en je gezondheid verbetert.

Het is een combinatie van mindfulness en wandelen. Je bent met open en vriendelijke aandacht bij jouw ervaring in het moment waardoor je meer inzicht krijgt in je gedachten en gevoelens.

Je wandelt, kijkt, voelt, luistert met aandacht én je bent met aandacht bij jezelf, bij wat er in jou omgaat. Je wandelt delen in stilte, omdat je in stilte jezelf en je omgeving makkelijker kunt gewaarworden.

Als je je hier helemaal aan kunt overgeven, gebeurt er iets anders dan in je alledaagse leven of een willekeurige wandeling. Je komt helemaal in het hier en nu. Je ervaart meer ruimte en rust in je hoofd en voelt dat je onderdeel bent van de natuur.

Iedere wandeling heeft een koppeling met een thema. Jij onderzoekt hoe dit thema in jouw leven speelt. Hierbij gebruiken we de symboliek van de natuur. Hierdoor ontstaat een ander perspectief wat verrassende inzichten kan opleveren.

Vraag een wandeling aan met een groep vrienden of collega’s en laat je verrassen door wat de natuur jou te vertellen heeft!

Wat is een mindfulness wandeling

 

The quieter you become

the more you are able to hear

-Rumi-

Positieve effecten van bosbaden en natuurcoaching

Wandelen in de natuur en bovenal bosbaden heeft een bewezen effect op je gezondheid:

de natuur werkt rustgevend waardoor je gemakkelijker kunt ontspannen
je zintuigen worden meer geprikkeld waardoor je gedachten op de achtergrond verdwijnen
wandelen in de natuur helpt je ervaringen, gedachten en gevoelens in perspectief te zien, het heeft een relativerend effect
het verlaagt je bloedsuikerspiegel en je bloeddruk en verbetert je immuunsysteem
het zorgt voor hernieuwde energie
je slaap verbetert
je creativiteit neemt toe
Blog fabel

Mindful wandelingen

Praktische informatie
je kunt een wandeling aanvragen voor een groep/team/organisatie
we koppelen er een thema aan passend bij het doel van de wandeling
groepen van 4 tot 12 personen
locatie: Zuid Holland/Utrecht
€250 per wandeling van 1,5 uur (voor organisaties, voor particulieren prijs in overleg)

Wat zeggen anderen over de mindful wandeling?

“De wandeling gaf mij nog meer contact met de aarde en de natuur. Het maakte mij rustig omdat ik me steeds meer kon overgeven aan het moment van zijn; de ademhaling rustig en kalm zodat ook het denken tot rust komt.

Elizabeth

“Bijzonder om met een groep mensen in stilte te lopen, dat gaf een heel verbonden gevoel. Fijn vond ik de uitnodiging van Saskia om met m’n aandacht naar m’n voeten te gaan en te voelen hoe deze contact maken met de aarde, of met aandacht te luisteren, te kijken of te ruiken. Door de natuur om me heen intenser waar te nemen, word ik ook mijn eigen natuur meer gewaar en kan ik beter voelen wat er in mij leeft!”

Martine

“Het geeft mij heel veel rust en ontspanning. Door de wandeling ga je ook bij jezelf op reis. Het helpt mij om goed bij mezelf te kijken.”

Pia