Over mij

Mijn visie

Ik geloof dat op een diepere laag, alles en iedereen met elkaar is verbonden. Zoals ik het zie nodigt het leven mij uit om me steeds bewuster te worden van wie ik ben, los van wat ik geleerd heb over wie ik ben en hoe ik mijn leven zou moeten leven.

Met bewustzijn en aandacht aanwezig zijn bij gedachten, gevoelens en lichaamssensaties.
Daar waar het pijn doet én daar waar het prettig voelt, zonder me daarin te laten meevoeren. Dat is voor mij de essentie.

De natuur is mijn grootste inspiratiebron. De natuur helpt me om bij mezelf te komen. Om een ander perspectief te krijgen op een situatie, om te genieten van de kleine dingen (een bloem die bloeit, een vogel die fluit, de wind op mijn huid) en hier dankbaar voor te zijn. De natuur helpt me ook om zonder oordeel te zijn, de natuur oordeelt namelijk niet, de natuur is.

Mijn manier van werken

Ik straal rust uit en vind niet snel iets gek. Hierdoor voelen mijn cliënten zich op hun gemak bij mij. Ook mijn levendigheid en speelsheid (humor en lichtheid) zet ik in in mijn begeleiding.

Ik werk intuïtief en ga in op wat er op dit moment aanwezig is bij jou als cliënt. Iedereen is uniek en volgt haar eigen persoonlijke proces. Hier sluit ik als begeleider op aan, ik geloof namelijk dat wat zich aandient, gehoord wil worden en dat dit zal leiden tot het leven van jouw verlangen.

Vertragen

Door te vertragen kun je jezelf, je eigen gevoelens en gedachten makkelijker gewaarworden. Hierbij bewust aanwezig zijn en de signalen van je lijf leren herkennen en erkennen is één van de sleutels tot verandering.

Natuur

De natuur helpt je om van denken naar voelen, van hoofd naar lichaam te gaan. De natuur biedt perspectief, letterlijk en figuurlijk. Het zit boordevol symboliek die we in het traject gebruiken als metafoor voor jouw vragen en antwoorden.

Wijsheid

Ik stel jou vragen, vragen die jou helpen om te komen tot jouw inzichten, verlangens en antwoorden. Zoals ik het zie is jouw lichaam een toegangspoort tot jouw innerlijke wijsheid. Ik zal je dan ook begeleiden en oefeningen geven om hier meer mee in contact te komen.

Saskia Zeelenberg - Natuurcoach

Mijn pad

Ook ik ken onzekerheid maar al te goed.

Door individuele begeleiding en opleidingen heb ik geleerd anders om te gaan met die soms verlammende en kritische stemmetjes in mezelf. Ik heb geleerd en ervaren dat ik meer ben dan die onzekerheid en angst. Want intussen weet ik dat waar onzekerheid is, er ook vertrouwen is, en waar angst is, is ook moed.

Dit zijn twee kanten van dezelfde medaille die met elkaar verbonden zijn. Door hier contact mee te maken en lastige gevoelens aan te kijken, verliezen deze hun macht.

Ik heb ervaren dat dit echt werkt en ik weet zeker dat ook jij dit kunt leren! Ik wil jou graag begeleiden om jouw weg hierin te vinden.

Let everything happen to you, beauty and terror

Just keep going, no feeling is final

-Rainer Maria Rilke-

Opleidingen en cursussen

Student aan de Ridhwan School, Diamond Approach

Tweedaagse workshop vrouwelijke energie, Phoenix Opleidingen

Meesterschap in Individuele Begeleiding, Phoenix Opleidingen

Leergang Natuurcoaching, Innersteps

Tweedaagse workshop ‘Hoe raak ik je aan’, Phoenix Opleidingen

Leergang Interventiekunde, Strange Strategie & Organisatie

Driejarige opleiding Professionele Communicatie, Phoenix Opleidingen

Inleiding in het sjamanisme, School voor Sjamanisme

Leergang Personeelsmanagement, ICM

Leergang Coaching, Academie voor Coaching & Counseling

Internationaal Toerisme, NHTV

Werkervaring

Inspiratie