We komen aan op de camping, pakken de tent en de tentstokken. Tenminste… dat dacht ik. Er bleken alleen geen stokken in de zak te zitten, maar een koepeltentje. Deze tas had precies dezelfde kleuren als de grotere tent en de vergissing was dus snel gemaakt. “Wat nu?, was de eerste gedachte…. Opzetten dan maar en ook direct de tarp (groot tentdoek) ophangen, want buienradar gaf aan dat er een behoorlijke bui aankwam. En inderdaad, terwijl mijn zus en zwager zo lief waren om de stokken te komen brengen, stortte de hemel een giga regenbui op ons neer. En dat gebeurde nogmaals terwijl we de grotere tent aan het opzetten waren… met als gevolg, onderkant tent nat en twee tenten met de hoek in een plas van een aantal centimers water. Tja… ik ben mijn vakantie wel eens relaxter begonnen ?.

De afgelopen vakantie heb ik veel kunnen oefenen met ‘zijn met wat is’. Ik had ontzettend veel zin om te ontspannen in de zon, maar dat was niet wat de vakantie ons bracht, dus moest ik het doen met wat er was. Moeilijk? Ja zeker, soms wel. Ik ben er dit jaar wel een stuk relaxter onder gebleven dan voorheen. Ik had me vooraf al voorgenomen om het wat meer op me af te laten komen en dat bleek te werken. Iedere keer in de situatie me bewust te zijn van mijn ademhaling, soms even te zuchten, ruimte geven in mezelf aan wat het met me deed (dus soms ook even flink balen) en me ertoe te verhouden. Ik kon namelijk niets, maar dan ook echt niets, veranderen aan het weer!

Ik hoor wel eens; je hebt geen invloed op wat er gebeurt, maar je hebt wel invloed op hoe je ermee omgaat. Dat is waar én tegelijkertijd lastig, want het vraagt wel dat je je bewust bent van wat er in je omgaat. Zoals ik ernaar kijk, kan het ook een ‘trucje’ worden waarin je hoofd bepaalt hoe je je ertoe verhoudt: het is nu eenmaal zo, dus ik zet me er wel overheen. Je gaat dan voorbij aan wat het met je doet en bij je oproept. Mijn ervaring is dat als je je gevoel doorleeft, er van daaruit iets anders kan ontstaan dat van binnenuit komt en ook echt anders aanvoelt.

Hoe mijn vakantie verder is verlopen? We hebben het met elkaar gezellig gehad, ondanks het weer. Ik was wel blij na twee weken kamperen nog een weekje thuis te kunnen bijkomen van ons avontuur én ik ben nu al op zoek naar een heerlijk vakantiehuis in Italië voor volgend jaar ?.